[Güncelleme] 17 Nisan 2023 itibarıyla tüm App Engine projelerine yeni bir hizmet ekliyoruz.


Konsolunuzdaki etkinleştirilmiş hizmetlere Service Usage API eklenecek.
Google Cloud Platform
KONSOLUM

Merhaba er,

17 Nisan 2023 itibarıyla tüm App Engine projelerinde appenginereporting.googleapis.com hizmetini etkinleştireceğimizi bildirmek isteriz.

Önemli hatırlatmalar

App Engine'in altyapısını güncellemeye devam ederken bir yandan da belirli GCP paylaşımlı hizmetleriyle (ör. faturalandırma, kota yönetimi) olan entegrasyonumuzu geliştiriyoruz. Bu entegrasyon nedeniyle, söz konusu paylaşımlı hizmetlerle düzgün bir şekilde bağlantı kurabilmek için tüm App Engine projelerinde bir hizmeti etkinleştirmemiz gerekiyor.

Bu yeni hizmet devam etmekte olan altyapı modernizasyonu çalışmaları kapsamında eklenecek ve metrik raporlama ile kotaları çeşitli yönlerden desteklemek için gerekli olacak. Mevcut App Engine hizmetleriyle (appengine.googleapis.com ve appengineflex.googleapis.com) ilişkili istenmeyen yan etkilerden kaçınmak için yeni bir hizmet kullanıyoruz.

Yeni Service Usage API'nin mevcut uygulamalar ile faturalandırma üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır ve harici bir API'si yoktur. Müşterilerin göreceği tek değişiklik, Cloud Console'da ve gcloud hizmetler listesini çalıştırdıkları sırada appenginereporting.googleapis.com'un etkin hizmetler listesine eklenmesi olacak.

Ne yapmanız gerekiyor?

Herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Ancak App Engine'i kullanmaya devam ederken appenginereporting.googleapis.com hizmetini devre dışı bırakmamanızı öneririz. Bu hizmeti devre dışı bırakırsanız belirli etkinliklerde (ör. Cloud Console'nuzdaki kotaları görüntüleme) bazı sorunlar oluşabilir.

Bu durumdan etkilenen projeleriniz:

App Engine'i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Google App Engine Ekibi
                                                                                     

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Blogger news

Blogroll

About