Nexus 5 Lolipop İmage Kurma


1- bunu indir. 

2- çift tıkla. mavi bir komut penceresi gelecek. her sorulan soruya yes (y) diyeceksin. enter enter enter. 

3- bunu indir.

4- indirdiğin dosyayı bi yere aç dursun. mesela masaüstüne. 

5- telefonu kapat. usb ile pc'ye bağla. ses kısma+güç düğmelerine birlikte bas. android resmi olan bir menü gelecek. 

6- ekranda en altta bootlocker açıksa unlocked, kilitliyse locked yazar. locked olanlar devam etsin. unlocked yazanlar 11'e atlasın. 

7- ana sistem dizininde (c klasörü genelde) adb diye bir klasör olacak. ona gir. boş bir yere shift'e basılı iken sağ tıkla. komut penceresini buraya aç'a bas. 

8- komut penceresine "fastboot oem unlock" yaz (tırnaklar dahil değil). unutma!!! bu işlem telefonundaki tüm datayı silecek. 

9- telefonunda bir uyarı çıkacak. silelim mi gardaş diyecek. ses açma-kısma tuşlarını kullanarak yes'in üstüne gel. güç düğmesine basarak onay ver. 

10- işlem tamamlandıktan sonra "fastboot reboot" yaz, enter'a bas ve telefonun tekrar açılsın. daha sonra telefonu tekrar kapat. ses kısma+güç düğmelerine uzunca basarak aç. bu kez ekranda unlocked yazdığını göreceksin. 

11- yeşil android robotunun olduğu ekrandayız. en altta unlocked yazıyor. telefon usb ile pc'ye bağlı. şimdi google'ın yayınladığı image dosyasını kullanabiliriz. 

12- zipli dosyayı masaüstünde bi yere açtırmıştık ya. onun içinde "flash-all" isimli bir .bat dosyası var. ona tıklıyoruz. sonuna kadar bekliyoruz. elleşmiyoruz. en sonunda clear cache falan yazacak. reboot yazacak ve telefon yeniden başlayacak. 

13- ilk boot işlemi uzun sürebilir. geçmiş olsun. 

ek basamak: bootloader'ı kilitlemek güvenlik açısından faydalıdır. bunun için bootloader'ı açmak için yaptığınız işlemleri tekrarlayarak komut satırına "fastboot oem lock" yazmanız yeterlidir. bu işlem data'ya zarar vermez. 


Nexus 5 lolipop image, Nexus 5 5.0 image, Nexus 5 lolipop kurma, Nexus 5 image kurma, Nexus 5 rom kurma, Nexus 5 lolipop image,

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Blogger news

Blogroll

About